Prieelvogelweg 30 1349 CJ Almere Flevoland, Nederland

Opleidingen

Alles over de opleidingen

De gehele opleiding is opgedeeld in 3 fasen en duurt in zijn geheel 1 jaar. Dit kan aaneengesloten gevolgd worden, maar ook uit losse modules. De Basis opleiding is altijd de eerste die men volgt en duurt 6 maanden. Deze omvat alle basiskennis van het vak, waaronder kleurenleer, naaldkennis, huid en behandeltechnieken voor wenkbrauwen en eyeliner. Fantastische behandelingen naast cosmetisch inzetbaar bij bijvoorbeeld Alopecia patiënten of bij het anderszins missen van wenkbrauwen of eyeliner haar.

Een vervolg op de basisopleiding kan zijn Master Lip of Master Dermatografie. Tijdens Master lip opleiding worden er technieken aangeleerd waarna het mogelijk wordt de lippen prachtig te reconstrueren bij bijvoorbeeld een Schisis- of brandwondenpatiënt. Dit is uiteraard een zeer dankbare behandeling. Deze specialisatie duurt circa 3 maanden.

Een derde onderdeel is de uitgebreide specialisatie Dermatografie. Tijdens deze specialisatie verdiepen wij ons in de meeste uiteenlopende behandelingen. Door te kijken naar een “probleem” of onregelmatigheid en dit te combineren met de opgedane kennis, wordt het mogelijk oplossingen te bedenken en te bieden. Veel voorkomende behandelingen zijn: Vitiligo ( min. 3 jaar gestabiliseerd ), Areola en tepelreconstructie, verfraaien diverse littekens, waaronder na verwijderen melanomen, gedépigmenteerd huid, facelift, maar denk ook aan littekens ontstaan door automutilatie en het creëren van een (missende) teennagel.

NIEUW IN NEDERLAND: Interactief en digitaal leren!

De Basisopleiding is een vakopleiding voor hen die alleen wenkbrauwen of eyeliners willen leren of hier eerst mee willen beginnen. De opleiding is geschikt voor huidtherapeuten, schoonheidsspecialistes maar ook voor hen die een creatieve aanleg hebben. In deze 15-daagse (14 lesdagen + 1 stagedag) opleiding leert u alle belangrijke onderdelen zoals kleur- en pigmentenleer, de nieuwste pigmenteertechnieken voor wenkbrauwen (3-D Hairstrokes, Ombre wenkbrauwen, Shadow), eyeliners (schaduw, strak en wings), wenkbrauwstyling, gezichtsvormen, het corrigeren van minder mooie dermatografie, lessen in tekenen en vormgeven, hygiëne, fotografie, starten van een eigen zaak en nog vele andere. Deze opleiding omvat werkelijk alle facetten van het vak, inclusief een leuke en intensieve stagedag in onze dermatografie-salons.

De opleiding

Het nieuwe digitale leren:
Naast de reguliere handboeken die Irma heeft geschreven, ontvangt de leerling het nieuwe Digitale PMU-Boek. Een nieuwe manier van interactief leren, waarbij u ook thuis de getoonde technieken en theorie keer op keer kunt bekijken.

Bent u dyslectisch?

Zet dan de voorleesknop aan op uw persoonlijke Digitale PMU-Boek, zo leert ook ú nu makkelijk de leerstof!

Dé weg naar een mooie baan!
Dermatografie is een vak met veel toekomstmogelijkheden. De kwaliteit van pigmenten, behandeltechnieken en apparatuur dragen ertoe bij dat er zeer natuurlijke resultaten behaald kunnen worden. Een gedegen vakopleiding begeleid hierbij niet alleen in theoretische kennis maar ook in de praktijk. U kunt aan de rechterkant een keus maken en meer lezen over de opleiding. Om kwaliteit en aandacht te garanderen, zijn de groepen klein en worden de praktijklessen met twee docenten begeleid.

Ontstaan van Academie voor Dermatografie

Irma houdt wat haar werk betreft van perfectie en heeft ruim 2 jaar te tijd genomen een unieke opleiding te schrijven en te starten: een eenjarige vakopleiding tot allround Dermatografie-specialist. Een wereldprimeur!

De Masteropleidingen zijn geschreven voor hen die na de Basisopleiding een stapje verder willen. Met name de Masteropleiding Dermatografie, is o.a. voor huidtherapeuten een interessant vervolg op de Basisopleiding.

De Nieuwe Allround Opleiding: keuze uit 3 Master Opleidingen!

Na de Basisopleiding is het mogelijk uit te breiden naar Allround. U heeft de keuze uit drie Master Opleidingen:

  • Master Lip (+ 1 stagedag)
  • Master Medische Pigmentatie / Dermatografie (+ 1 stagedag)
  • Master Microblading

Bij het behalen van de 2 eerstgenoemden ontvangt u al het Allround Diploma.

Uitleg bij Master Dermatografie
Een vakopleiding voor hen die b.v. areola, vitiligo en littekens willen pigmenteren (dermatografie). Een onderdeel dat steeds meer gevraagd en toegepast wordt. Een ander onderdeel is Fractional Needling. Hiermee worden littekens en/of rimpels behandeld. Een vooropleiding (Basis) in dermatografie is vereist.

De opleidingen worden onder andere door Irma Hulscher gegeven en tijdens de praktijklessen is er altijd een tweede docent. De cursisten werken met apparatuur en pigmenten van Academie, de top onder de professionele merken voor dermatografie.

Tekenvaardigheid voor dermatografie
Het dermatografie-vak valt of staat met het goed kunnen tekenen. Inzien wat voor de klant het mooiste effect geeft. Lees onderaan deze pagina meer informatie over deze unieke opleiding, gegeven door de gedreven en getalenteerde praktijkdocente Marianne Snoek.

NIEUW in het lesprogramma

Er is een geheel nieuw lesprogramma zoals u hieronder kunt zien:

– Introductieles 3-D Mesjestechniek/Microbladen
– IntroductielesHairstrokes met 1-punts en 1-Nanonaald
– Wenkbrauwstyling

Financieringsmogelijkheden
Wij bieden je de mogelijkheid aan om de Allround Opleiding, geheel kosteloos, in 6 gelijke termijnen te voldoen. Terugbetalen van je opleiding spreiden over een langere periode? Ja dat is ook mogelijk. Hiervoor werken wij samen met AllCredit, klik hier voor meer informatie.

Overzicht
Dermatografie Basisopleiding & Master Opleidingen

Keuze om op dins- of donderdagen les te krijgen voor de Basisopleiding. De Master Opleidingen zijn op woensdagen.

Lessen
Kennismakingsdagen

De informatiemiddag zal ca. 2 – 2½ uur in beslag nemen. Twijfelt u aan uw creatieve aanleg, is het mogelijk een test te doen. Deze test is gratis.

Met het succesvol afronden van deze opleiding kunt u zich vestigen als zelfstandig dermatografie-specialist en/of ambulant dermatografie-specialist.

Mogelijkheden
Blokken

U krijgt les en toetsen in o.a. theorie van de huid, pathologie, kleurenleer, hygiëne en nog veel meer!

U krijgt les in moderne leslokalen. Alle lokalen zijn verbouwd en hebben een chique uitstraling. Leren was nog nooit zó leuk!

Moderne leslokalen
Vooropleiding

Als vooropleiding is MBO of hoger wenselijk. Daarnaast is een creatieve aanleg nodig en empatisch vermogen.

NIEUW IN NEDERLAND: Interactief en digitaal leren!

Basis opleiding & Allround

Minimale leeftijd: 18 jaar. Bij 18 en 19-jarige wordt een persoonlijk gesprek gepland.

Voor Medische Pigmentatie / Dermatografie is ervaring nodig van minimaal 1 jaar in het dermatografie-vak (met het werken met een machine) of na het met succes doorlopen van de Basisopleiding bij onze opleiding. Vrijstellingen: geen

Het examen beslaat 1 dag en de uitslag wordt binnen 1 dag bekend gemaakt.

Bij het behalen van het diploma wordt dit feestelijk uitgereikt.

Met dit diploma (met minimaal een 7 voor de praktijkvakken) kan de specialist zich aanmelden bij de NSGP. Bij het examen is een assessor van het KWC (Kwaliteits Centrum) aanwezig voor schoonheidsspecialistes die zich willen registreren bij de ANBOS met de dermatografie-specialisatie.

Indien een onderdeel niet behaald wordt, is er een herkansing mogelijk.

Praktijk: tijdens het eerstvolgende praktijk examen

Theorie: In overleg op elk moment

Uiteraard is het belangrijk dat u zich gaat verzekeren. Dermatografie behandelingen zijn moeilijk te verzekeren. De opleiding bij Academie voor dermatografie is goedgekeurd door Ocean Groepsverzekeringen. Bij andere verzekeraars wordt de eis gesteld dat u een (ANBOS-) schoonheidsspecialiste bent.

De tekenvaardigheid voor dermatografie is een onderdeel in de Basisopleiding. Deze bijzondere lessen worden gegeven door de ervaren tekendocente Marianne Snoek van BrainNews. U leert anders waarnemen, namelijk met uw rechter hersenhelft. Hierdoor krijgt u een creatiever inzicht en ontwikkeld u uw oog/hand coördinatie te optimaliseren. U kunt deze 4 ochtenden ook apart volgen. Zie onze webshop voor meer informatie.

15 studie- en 1 stagedag:

– Inclusief lunches
– Koffie/thee
– Begeleiding
– Leveren van modellen
– Ondersteuning ‘Vraagbaak’

Opleidingspakket BO:
15 studie- en 1 stagedag: (Inclusief lunches, koffie/thee, begeleiding, leveren van modellen, ondersteuning ‘Vraagbaak’)
€7.495
Academie pigmenten + standaard
4 Boeken + 1 Digitaal PMU-Handboek (Nieuw)
Lesstof in PMU-manual
Alle praktijkmaterialen (handschoenen, alcohol, naalden, cupjes enz.)
Professioneel Academie DM III apparaat
Examendag kosten incl.
Voor schoonheidsspecialisten: aanwezigheid op examens van KWC
15 lesdagen + 1 stagedag
2 praktijkdocenten
Master
Masteropleiding Lip
€1.395
Lesstof in PMU-manual
Examendag kosten incl.
Voor schoonheidsspecialisten: aanwezigheid op examens van KWC
Het Lipboek
Lippakket
6 lesdagen + 1 stagedag
Master
Masteropleiding Dermatografie
€2.095
Lesstof in PMU-manual
Examendag kosten incl.
Voor schoonheidsspecialisten: aanwezigheid op examens van KWC
Het Dermatografieboek
Dermatografiepakket
5 lesdagen + 1 stagedag
Master
Masteropleiding Naturalblading / Microblading
€1.395
Examendag kosten incl.
Microbladingboek
3 lesdagen
Microblading pakket
Master
Opleiding Microblading
€2.095
Een 6-daagse opleiding voor hen die géén ervaring hebben met PMU
Microbladingboek
Microbladingpakket

Onze docenten

Irma Hulscher

Irma wordt, naast het lesgeven, vooral gedreven door elke keer weer de technieken te verbeteren en lesmethoden te ontwikkelen.

Ihrey Choi

Eenmaal afgestudeerd aan de Rietveld Academie met als specialisatie Fine Arts, heeft Ihrye Choi het vak permanente make-up snel aangeleerd. Fijn werken, nieuwe technieken uitdenken en gevoel voor kleur typeren haar werk.

Anh Ly

Anh Ly is met haar jarenlange ervaring en zeer kritisch oog, een fijne docent. Ze is rustig en neemt goed waar. Haar creativiteit komt goed van pas in de praktijklessen.

Volg ons via social media!
FOLLOW US

© Copyright 2017 PROBEGIN B.V.